Otevoima säännöt ja ennätykset

Tältä sivulta löydät Suomen Voimalajiliiton rekisteröimät Suomen Ennätykset, jotka ovat tehty antidopingtoiminnan alaisissa (WADA-järjestelmä) kilpailuissa hyväksytysti, alla olevien sääntöjen mukaan.

Kilpailuvälineet tulee punnita ennen kilpailua kalibroidulla vaa´alla, jonka tarkkuus on vähintään 0.1kg.

Painojen tulee olla teollisesti valmistettuja, standardikokoisia 450mm halkaisijalla ja niiden tulee olla kalibroituja tai ennen kilpailua punnittuja yleisesti tunnettuja merkkejä kuten Leoko, Eleiko jne. Yli 10kg levyn suurin toleranssi on +/- 50gr ja alle 10kg levyllä +/-20gr.

Välineiden paino pyöristetään 0,1kg tarkkuudella alaspain alle 10kg painoissa ja yli 10kg välineissä paino pyöristetään alaspäin lähimpään tasakiloon.

Kaikissa lajeissa ainoa sallittu pitoaine on magnesium, jonka kilpailun tuomari tarkastaa ennen kilpailua. Kilpailijat käyttävät samaa magnesiumia ja kisapaikalla välineiden puhdistukseen käytetään yhteistä pyyhettä.

Mikäli lajivälineeseen tulee verta, se tulee puhdistaa desinfiointiaineella ja ennen seuraavaa nostajaa välineeseen tulee hieroa magnesiumia puhdistusaineen kuivuttua.


Akseli nosto, maksimi:

Akselin tulee olla karhentamaton ja sileä, teollisesti valmistettu (Esim. Ironmind tai Voimaharjoittelu).

Halkaisija naiset 40mm, miehet 50mm.

Myötäote, molempien käsien rystyset osoittavat eteenpäin ja peukalot ovat tangon ympärillä. Ns. peukaloton ote ja sormilukko ovat kielletty.

Kilpailijalla on 30 sekuntia aikaa nostaa tanko maasta hyväksyttyyn maastanoston loppuasentoon (jalat/lantio/selkä suorassa, olkapäät takana). Nosto suoritetaan perinteisellä nostotyylillä ja käsien tulee olla jalkojen ulkopuolella. Nostovyöt ja trikoot ovat sallittuja.

Reisikannatus on kielletty ja tangon tulee nousta yhtäjaksoisesti loppuasentoon, jossa tuomari antaa alas-komennon, jonka jälkeen kilpailijan tulee laskea tanko alas siten, että ote säilyy painojen lattiakosketukseen saakka.

SUOMEN ENNÄTYKSET:
N-72KG LEENA NURMINEN, 131KG (2016)
N-AVOIN JAANA TANNER, 134KG (2016)
M-83KG NIKO JUNNILAINEN, 134KG (2016)
M-93KG TUOMAS MAUNOLA, 154KG (2016)
M-AVOIN ARTO JORONEN, 174KG (2016)

Yhden käden maastanosto, maksimi:

Nostaja nostaa maasta yhdellä kädellä (sormilukko sallittu) mahdollisimman suuren painon maastanoston loppuasentoon. Loppuasennossa jalkojen tulee olla suorassa ja paino ei saa koskea lattiaa. Loppuasennossa on hyväksyttyä vartalon kierron aiheuttama yläkehon ryhmittömyys.

Nostossa tangon tulee sijaita molempien jalkojen etupuolella ja noston tulee noustayhtäjaksoisesti loppuasentoon, jossa tuomari antaa alas-komennon, jonka jälkeen kilpailijan tulee laskea tanko alas siten, että ote säilyy painojen lattiakosketukseen saakka.

Nostovyön ja/tai trikoiden käyttäminen on sallittu.

Tankona käytetään normaalia painonnosto- tai voimanostotankoa, jonka halkaisija on vähintään 27mm.

SUOMEN ENNÄTYKSET:
N-72KG LEENA NURMINEN, 110KG (2016)
N-AVOIN JAANA TANNER, 120KG (2016)
M-83KG NIKO JUNNILAINEN, 150KG (2016)
M-93KG ARTO KARPPINEN, 170KG (2016)
M-AVOIN JUHA LEHTIMÄKI, 200KG (2015)

Silver Bullet

Lajissa noudatetaan virallisia Ironmind sääntöjä: http://www.ironmind.com/certification/coc-silver-bullet/rules-and-world-records/.

SUOMEN ENNÄTYKSET:
N-72KG 
N-AVOIN 
M-83KG NIKO JUNNILAINEN, 3,28 s (2016)
M-93KG JOUNI MÄHÖNEN, 37,07 s (2016)
M-AVOIN JOUNI MÄHÖNEN, 35,18 s (2015)


Lisää lajeja tulossa.

Yhteistyössä


Paikalliset tukijat